Wat is een microvezeldoek?

Opbouw van een microvezeldoek.

Een microvezeldoek is doek van speciaal materiaal. Het bestaat meestal uit samengestelde vezels van polyester en polyamide met een dikte van hoogstens 10 µm (1/100 mm). Bij de productie van de microvezels wordt een gedeelte van het polyester – polymeer opgelost waardoor ruimtes ontstaan tussen het polyester en het polyamide gedeelte. Dit kan ook langs een mechanische weg bereikt worden door het strekken van de vezels. In de ruimtes kan vocht en vuil zich verzamelen wat maakt dat de microvezels een zeer groot vocht en vuil absorberend vermogen hebben, ten opzichten van een ouderwetse poetsdoek.

Voordelen poetsen met een microvezelkoekje met alleen water,  ten opzichten van zeep !

Ook een voordeel is dat men geen zeep nodig heeft om het opper vlak schoon te maken.  De werking van zeep is dat het een plak middel is waar het vuil zich aan hecht. Het nadeel van zeep is dat er altijd resten achter blijven, op het schoon gemaakte oppervlak. Hierdoor kan zich gemakkelijk weer nieuw vuil aan hechten. Indien men met zeep poets op de oude manier, dient men altijd met schoon water er achteraan nog een keer te poetsen, dit gebeurt echte nooit of zeer zelden.

Unieke werking microvezeldoeken vlies uitvoering!

De werking is op zich van de microvezeldoeken is uniek te noemen, schoonmaken alleen met water. Geen vuil dat achter blijft! Niet een 2 keer te hoeven poetsen. Een zeer hygiënisch Resultaat, zie poetsen in het zieken huis.

De microvezeldoeken die wij in ons programma hebben zijn voor professionele doeleinde. Door het zeer hoog opname vermogen, en lange levensduur van ca 8 tot 10 jaar. Zijn ze de meest gewaardeerde microvezeldoeken wereldwijd !

vlies microvezeldoek

Vlies microvezeldoek tevredenheid klanten 99% !

Waar voor het beste te gebruiken?

Het best is het om ze te gebruiken voor alle gladden oppervlakken, ramen, spiegels, meubels. De microvezeldoek verwijderen zelfs lijmresten, oud vuil. zonder strepen achter te latten, of plakkende oppervlakken.

Microvezeldoek wordt vaak gebruikt als vaatdoek, dit zijn goedkope producten die men bij, de supermarkt en zo koopt, deze worden voor andere huishoudelijke schoonmaakwerkzaamheden gebruikt.

Werking in beeld.

Zie tekening : Verschil in het opnemen van stof, of vuil door een microvezeldoek ” BOVEN ” en een katoenen doekje ” ONDER “.

hoe werkt een microvezeldoek

Microfiber vs cotton thread